Португалски

Португалският език е официален език в Португалия, Бразилия, Мозамбик, Ангола, Гвинея-Бисау, Кабу Верде, Сау Томе и Принсипе, Източен Тимур, Макау (заедно с китайския) и се говори от около 280 милиона души.
Той е от групата на романските езици заедно с италианския, френския, испанския и румънския. Има две официални норми - европейски португалски и бразилски португалски.
Научете повече в нашия блог


Учебен център Орбис Ви предлага:

 

КУРСОВЕ ПО ОБЩ ПОРТУГАЛСКИ (А1-С2):

Курсовете по общ португалски език са вечерни (два пъти седмично от 18.30 до 20.30), дневни (три пъти седмично), съботни или неделни (по 4 или 5 учебни часа) и интензивни (всеки делничен ден). Часовете, предвидени за покриване на всяко едно ниво, включват упражнения за разговор, поставяйки курсиста в определени езикови ситуации, текстове за слушане и четене с разбиране, разясняване на всяка нова граматична единица и затвърждаване на новите знания с допълнителни упражнения.
Курсовете са разделени по нива, както следва: 
 

А1

А2

(В1)

(В2)

(С1)

(С2)

В1.1

В1.2

В2.1

В2.2

С1.1

С1.2

С2.1

С2.2

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

50 уч. ч.

350 лв.

350 лв.

350 лв.

350 лв.

350 лв.

350 лв.

400 лв.

400 лв.

400 лв.

400 лв.


Виж графика

 

РАЗГОВОРНИ КУРСОВЕ:

Разговорните курсове са предназначени за курсисти, учили или в момента изучаващи португалски език от ниво А2 – В1 и от ниво В2 – С1. Целта на курсовете е да развият умения за водене на разговор в различни езикови ситуации, като се работи по определени теми, чиято сложност зависи от нивото на курса.

Продължителността им е 30 учебни часа, разделени в 10 занятия, а цената – 260 лв. 

 

КУРСОВЕ „ЕРАЗЪМ“:

Курсовете са насочени към студенти, заминаващи в чужбина по програмата „Еразъм“, от които се изисква определено ниво на владеене на португалски език. Курсовете улесняват бързото адаптиране на студентите в страната, тъй като, освен върху езиковата подготовка, се акцентира и върху културните специфики и особености на португалския бит и култура.

Продължителността им е 50 учебни часа. Обучението може да бъде интензивно или полуинтензивно, в дневна или вечерна форма. Цената е 350 лв. 


 

КУРСОВЕ „ПЪТЕШЕСТВИЯ, КУЛТУРА И ЕЗИК“:

Курсовете са насочени към хора, обичащи да пътешестват, интересуващи се от културните особености на Португалия и/или Бразилия, любопитни да узнаят факти, свързани с историята, културата и съвременния начин на живот на народите, говорещи португалски език. Това не е традиционният курс за постигане на определено ниво на владеене на езика. Той се провежда под формата на пътеводител. Ще ви даде готови фрази по различни теми, така че да се чувствате подготвени, влизайки в магазина, в аптеката, в музея, искайки информация за посоката, за часа, за работното време и т.н.

Продължителността им е 30 учебни часа, разделени в 10 занятия, а цената – 260 лв. 


 

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КУРСОВЕ:

Специализираните курсове се провеждат с курсисти, владеещи езика минимум на ниво В1. Предназначени са за специалисти, работещи в различни области – бизнес, медицина, икономика и банково дело, търговия, право, земеделие и др.

Курсовете могат да бъдат индивидуални или групови.
Продължителността и цената им се определят въз основа на конкретните изисквания и нужди на клиента.

 

КОРПОРАТИВНО ОБУЧЕНИЕ:

Имаме дълъг опит в корпоративното обучение. Наши клиенти са били и са много фирми, работещи в различни браншове на бизнеса. За всяко едно корпоративно обучение изготвяме индивидуална учебна програма и график, съобразени със спецификата на фирмата и на нейните служители. Осигуряваме входящи, текущи и финални тестове, с които гарантираме ефективен контрол на подготовката. Обучението може да се провежда както в офиса на Вашата фирма, така и в офиса на Учебен център Орбис.

Продължителността и цената им се определят въз основа на конкретните изисквания и нужди на клиента, както и на броя на курсистите.

 

ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ:

Индивидуалното обучение по португалски език е за начинаещи и напреднали и се провежда в удобно за курсистите и преподавателя време. В процеса на обучение се развиват всички езикови елементи – четене, писане, слушане, говорене. Курсистът има възможност да избере езикова система в зависимост от своето желание и сам да определи интензивността на обучението.
Предлагаме два варианта на обучение и цени според продължителността на часа:

1. Учебен час (40 минути)

Цената е 18лв. на учебен час за един човек, а при двама курсисти цената е съответно 15 лв. на учебен час на човек. При посещение се взимат минимум два учебни часа.

2, Астрономически час (60 минути)

Цената е 28лв. на астрономически час за нива А1 - В2 и 34лв. за нива С1 - С2. При двама курсисти цената е съответно 18лв. на учебен час за нива А1 - В2 и 20лв. за нива С1 - С2. 

 

ПОДГОТОВКА ЗА СЕРТИФИКАТ

Имаме дългогодишен опит в подготовката за сертификатите по португалски език, които са два – CAPLE за европейски португалски и CELPEBras за бразилски португалски.
Сертификатите за международно признати и се изискват при кандидатстване в учебно заведение и при започване на работа в Португалия и Бразилия.
 
Изпитите за сертификат CAPLE се провеждат в 5 нива според Европейската езикова рамка (А2 - C2). Разработва се обстойно всеки елемент от формата на изпита (слушане и четене с разбиране, граматичен тест, устно събеседване).
 
Сертификатът CELPE Bras е единственият сертификат за владеене на португалски език, признат официално от Министерството на образованието в Бразилия. Изпитът е еднакъв за всички кандидати. Ако е издържан успешно, кандидатите се разпределят в четири нива според получените точки: В1, В2, С1 и С2.
 
Предлагаме както курсове, така и индивидуално обучение и за двата сертификата.
Курсовете са с продължителност 50 учебни часа и са на цена 400 лв.
Предлагаме два варианта на индивидуално обучение и цени според продължителността на часа:

1. Учебен час (40 минути)

Цената е 18лв. на учебен час за един човек, а при двама курсисти цената е съответно 15 лв. на учебен час на човек. При посещение се взимат минимум два учебни часа.

2, Астрономически час (60 минути)

Цената е 28лв. на астрономически час за нива А1 - В2 и 34лв. за нива С1 - С2. При двама курсисти цената е съответно 18лв. на учебен час за нива А1 - В2 и 20лв. за нива С1 - С2. 
Научи повече

 

УЧЕБНИ СИСТЕМИ

Основните учебни системи, по които работим, са Aprender português за европейски португалски и Falar, Ler, Escrever за бразилски португалски.  Te са нови и модерни и, освен граматичните и лексикални упражнения, включват много аудио записи, както под формата на текстове за слушане, така и като аудио упражнения. Предлагат, също така, различни теми за разговор, като всяка тема включва необходимата за нея лексика. При желание на курсистите системата може да бъде сменена с някоя от следните: Português Século XXI и Português sem fronteiras за европейски португалски и  Bem vindo за бразилски португалски.

 

ПРОВЕРКА НА НИВОТО

Учебен център Орбис предлага безплатен онлайн тест по португалски език за проверка на езиковото ниво. Тестът се състои от 100 въпроса, които постепенно увеличават сложността си спрямо нивата на Европейската езикова рамка (А1-С2). Можете да го направите по всяко удобно за Вас време у дома си, в офиса или на друго място. Ние ще получим резултата и ще Ви го изпратим по имейл.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
  • Груповото обучение се провежда при минимум четирима курсисти.
  • Учебният час е с продължителност 40 минути.